Behandelingen

Voor het samenstellen van de behandeling kan geput worden uit een breed scala van disciplines. De nadruk ligt op de holistische benadering, vandaar dat de verschillende werkvormen worden aangeboden in een geïntegreerd geheel. Dit uiteraard in overleg met u waarbij rekening wordt gehouden met uw behoeften en wensen.

 

Hieronder wordt elke werkvorm kort toegelicht zodat u een beeld krijgt van alle mogelijkheden.

 

Praktijk In Touch heeft onlangs frequentietherapie toegevoegd aan de behandelmogelijkheden. Deze kan in de praktijk toegepast worden maar ook in de thuissituatie.

Frequentietherapie/ bioresonantietherapie: Alles bestaat uit trillingen en heeft zijn eigen trillingsfrequentie. Zo ook ons lichaam, organen en cellen. Bij ziekte of onbalans kan deze in het lichaam verstoord zijn. Middels frequentietherapie kan deze hersteld worden zodat het zelfgenezend vermogen optimaal geactiveerd wordt. Deze therapie kan ook ingezet worden om  gezondheid te bevorderen en het immuunsysteem te versterken.

 

Deep tissue massage: Dit is een zeer stevige langzame manier van masseren waarbij bindweefsel en spierweefsel op een diep niveau worden losgemaakt.

 

Bindweefselmassage: Dit is een vorm van reflexzone-therapie Mechanische prikkels worden aan de huid toegediend middels de diverse bindweefseltechnieken. Deze prikkels stimuleren zenuwuiteinden waarbij het effect van de prikkel niet beperkt blijft tot de plaats waar behandeld wordt.

 

Triggerpointtherapie: De nadruk ligt hier op de behandeling van kleine hypergevoelige knoopjes in de spieren, triggerpoints genoemd. Deze triggerpoints veroorzaken vaak pijnklachten in het lichaam en kunnen deze klachten zelfs afleiden naar andere plaatsen in het lichaam. (afgeleide pijn)

Vacusage/ cuppingmassage: Deze oosterse behandelvorm werkt met glazen cups die door middel van een ventiel vacuum gezogen worden. Wanneer er met deze cups gemasseerd wordt worden afvalstoffen als het ware naar de oppervlakte gezogen om vervolgens afgevoerd te worden. Ook wordt deze massagevorm gebruikt om verklevingen los te maken.

 

Sportmassage: De nadruk hierbij ligt op het behandelen van spieren. Door massage worden afvalstoffen sneller afgevoerd, worden stijve spieren soepeler en wordt de flexibiliteit vergroot.

 

Ontspanningsmassage (haptonomisch): De nadruk tijdens de behandeling ligt op rust en ontspanning. Ook wordt het lichaamsbewustzijn vergroot door de aandacht te verplaatsen van het denken naar het voelen. Het is een manier om weer terug bij uzelf te komen.

 

Acupressuur: Deze oosterse behandelvorm gaat ervan uit dat energie circuleert in banen (meridianen). Klachten ontstaan wanneer de balans in de verdeling van energie verstoord raakt. Op de meridianen liggen punten (acupunten) waarmee de energieverdeling te beïnvloeden is. Acupressuur is een drukpuntmassage gebaseerd op de manuele stimulatie van deze acupunten.

 

Mobilisaties/ oscillaties: Mobiliserende en oscillerende technieken worden gebruikt om een therapeutische prikkel aan verschillende gewrichten te geven. Deze vergroten/ versoepelen de bewegingsuitslag van gewrichten.

 

Quantum Touch: Dit is een energetische healingmethode die werkt met de energie van het quantumveld. Hiermee kan de persoonlijke levenskracht versterkt worden. Dit heeft een positieve invloed bij de behandeling van veel klachten.